bohemian manifesto - a field guide to living on the edge

ahaha. bohemian manifesto, min nya bibel! handlar helt enkelt om hur man ska leva som en äkta bohem. där står om allt ifrån konst & musik till namn och frukost. jag följer den slaviskt och är redan på god väg till att bli en bättre bohem. :P löjligt mycket stämmer in på mig, vilket är ganska komiskt. för att veta exakt vilken bohemtyp man är, och vilka delar av boken man främst ska fokusera på, gör man ett bohemtest. jag blev dandy givetvis, hah.


do you know me? I don't think so!

i vissa samanhang börjar jag (helt motsägelsefullt) babbla på löjligt mycket i hyfsad snabb takt utan att det egentligen är någon som är intresserad bara för att jag blir nervös. det hände idag. vi hade seminarium i psykologi och; visst, vi uppmuntrades att dra parareller till verkliga händelser. jag önskar dock, såhär efterhand, att jag hellre hade hållit tyst. jag tog upp att jag spelade fotboll samtidigt som jag var indiepanda på högstadiet. fuck. jag vill inte att de ska tro att de vet vem jag, absolut inte utifrån det där. den som sa att man mår bättre av att vara öppen ljög!

fuckin' shit!


bad-ass

detta fick jag reda på igår, av en slump (!):
någon gång under 70-talet reste pappa runt i europa med några kompisar. en natt var de i närheten av amsterdam men de åkte inte in i staden för de var trötta och hade ont om pengar, så de ställde bilen på en parkering. två av dem sov i bilen och pappa och en annan kille sov under bilen. det började spöregna och där var fullt av möss. eftersom de var långa och bilen inte fullt lika lång stack deras huvuden ut och det var inte så mysigt med allt vatten. de bestämde sig då för att åka in i amsterdam och att hitta något billigt hotell. pappa och en till kille klev ur bilen för att kolla läget. de hade lyckats hamna i ett område där det hängde ett stort gäng av mods och några män som högljutt spelade kort. pappa och hans vän stod kvar och kollade eftersom de tyckte att det var intressant att se. plötsligt kom tre polisbussar och körde i riktning mot dem. pappa ska då ha tänkt "åh vad spännande, nu kommer vi få se ett polisingripande på nära håll". men tji fick han när han var den första de tog med sig, trots hans tafatta "but I'm not a part of this. I'm only a tourist". snart fick de andra följa efter, liksom pappas kompis. väl på polisstationen föstes de in i en stor sal och i dörröppningen stod en man med en k-pist. som tur var hade en av deras kompisar stått längre bort och sett när de arresterades så han väckte den sovande typen och de följde efter polisbussarna till polisstationen. när de kommit dit lyckades de prata med vakterna och fick då komma in i rummet där pappa och den andre killen väntade. dessvärre var det inte lika lätt att komma ut, mannen med k-pisten pekade bara inåt rummet när de skulle gå, trots att de bara var där för att hämta sina kompisar. efter ett tag hamnade de alla i mindre fängelseceller, så små att det inte ens gick att sitta på golvet. efter en lång väntan var de tvugna att genomgå förhör för att bevisa att det de sa verkligen stämde. kompisarna som kommit till undsättning visade pass osv. pappa och hans vän hade inte haft med sig någonting alls när de arresterades, inga id-kort av något slag. så... man kan ju alltid fundera över hur det hade kunnat gå om inte den tredje killen hade råkat se vad som hände. det fanns ju trots allt en tid långt före mobilen...

me too, andy! me too!

I'm the type who'd be happy not going anywhere as long as I was sure I knew exactly what was happening at the places I wasn't going to. I'm the type who'd like to sit home and watch every party that I'm invited to on a monitor in my bedroom. andy warhol

image18

I dream my days away

så här alltså: drömde att min kompis ville röka lite gräs men jag avböjde bestämt då vi var på väg till något viktigt ställe och jag ville absolut inte råka ut för något missöde. vi satte oss ner i soffan, satt där en stund. när vi reser oss upp för att gå upptäcker jag någonting som jag inte har tänkt på tidigare, jag grabbar tag i ett stolsben och utbrister "hjälp. jag känner det. jag kan smaka på färger, se ljud osv.  jag måste ha andats in röken. passiv rökning du vet".
hahaha. hitta sensmoralen! :P


piip

jag har sett en påfågel. när jag skulle åka till papi stod den bara där alldeles bortkommen på en åker. spontant kände jag för att kasta mig över den och ta med den hem, jag har alltid tyckt att påfåglar är ganska coola djur så det vore inte helt fel att äga en, sen har de ju snygga fjädrar också... dessvärre har jag också hört att de är snabba små rackare och vet av egen erfarenhet att de kan vara ganska aggressiva (ja jag har sett en påfågel attackera en liten pojke med en smaskig smörgås på eskilstuna djurpark), så jo jag gav upp den idén.

i min framtid

jag tänker resa till alla intressanta städer i hela världen, uppleva spännande kulturer och intressanta människor. jag tänker bli väldigt framgångsrik inom kläddesign utan att förlora mystiken, kreativiteten eller den nyskapande originaliteten som blivit mitt signum. kvällarna spenderar jag på ett underjordiskt dunkelt kafé, rökandes på en cigarett med cigarettmunstycke, omgiven av intellektuella, kulturella och bohemiska människor. min lägenhet är en vindsvåning med en gigantisk takterass i centrala london (eller paris), där bor jag tillsammans med mina 10 katter, min stilige rockslyngel till pojkvän (som på kvällarna läser egenskriven poesi för mig) omgiven av miljarder vinylplattor och böcker. på fritiden tittar jag på gamla filmer och fotograferar allt som tilltalar mig. givetvis talar jag flytande franska, är naturligt vacker, sjunger och spelar gitarr som en gudinna och har en charmig liverpool- eller cockney accent när jag speakar english.

jupp, så får det bli.

image17

about your stalker

- jag har skrivit en del till j på facebook

- jaha

- jag såg att ni skulle träffas. har ni gjort det någon gång tidigare?

- eh alltså vi ses ganska ofta

- jasså. det vore kul att träffas

- hmm jo. hon är ju väldigt trevlig

- jag kan tänka mig det

:P


something must break

när jag blir nere blir jag verkligen nere. jag är inte en sån som har höga toppar för att plötsligt bli extremt låg. jag är väldigt sällan upprymd, jag är mest likgiltig. jag känner mig ofta ensam även omgiven av en massa människor. känns som att det är något jag har missat, att jag är den enda som har gjort det. vad är det jag inte förstår? jag orkar inte. det kanske är mest idag. imorgon kommer jag att tycka att jag är en självupptagen tönt. jag orkar bara inte vara annorlunda.


de identitetslösa kameleonterna

idag skulle vi svara på frågan "hur är man när man är sig själv?" eller något i den stilen. ja vem i allsin dar vet det!? finns det någon som har provat kanske? skulle inte tro det va. vi är ju löjligt måna om att ge ett "vara sig själv"-intryck; inför omgivningen och inte minst inför oss själva. idag skulle vi inte ens svara på "vara sig själv"-frågorna gemensamt, det skulle man göra för sig själv i all hemlighet och ingen skulle få läsa det. annars vågar vi ju inte vara oss själva, när vi skriver alltså. jag undrar vad det beror på att vi inte vågar. vad är det egentligen vi tror ska hända? hånfulla blickar från omgivningen? en omgivning som är rädd för exakt samma sak. vem är det egentligen som börjar med alla självhämmande beteenden och sedan för över dem på alla andra? etik, moral, samhällsnormer, blaha, yes I know. synd bara att det får människor att känna sig som schizofrena hycklare, att deras fejk-jag är mycket bättre än dem de egentligen är, att det får människor att lura sig själva och tappa bort sin sanna natur. det går inte en minut utan att jag funderar över hur andra människor uppfattar mig, försöker anpassa mig efter det, förbättra mig. jag får ångest över minsta lilla struntsak, ibland vet jag inte ens varför jag får ångest. jag har minst 137 identiteter och jag vet inte ens vilken som är mitt "riktiga" jag. så småningom blir vi alla identitetslösa kameleonter.

image16

sommarjobb

yes! jag har fått sommarjobb. vilken chock! :D jag ska jobba som dagisfröken halva juni och en liten del av juli. fruktansvärt schyst måste jag säga. både den period och yrkeskategori som jag valde i första hand. jag som alltid har funderat över vilka töntar det är som roffar åt sig alla kommunjobb (inga jag känner i alla fall). jag har t.o.m. övervägt om det där med kommunjobb kanske är något som de bara hittar på för att framstå som generösa och att de sedan skickar "tyvärr"-brev till alla som sökt. men ack så fel jag hade, alltså hjälp. hoppas att jag klarar av att vara lek-tant för några veckor. min pappa var något av en glädjedödare när jag fick nyheten; jag tjöt "aaah! jag har fått sommarjobb!! på dagis", då svarde han "ah kul. men du gillar väl inte barn?". alltså va!? jag har t.o.m. praoat på dagis. jag har aldrig någonsin sagt att jag ogillar barn. att man inte kastar sig över varenda okänd unge man ser behöver inte betyda att man inte gillar barn, skulle snarare se det som något positivt då jag tycker att det, och samma beteende gällande hundar, är lite smått obehagligt.

pretto?

åh alltså ibland kan jag känna att jag måste framstå som världens prettotönt. jag tror inte att jag var try hard-pretto när jag var ett litet kid, så i sådana fall är det hyfsat nytt. det värsta är att det inte är någonting jag vill uppnå. absolut inte! jag tycker att pretentiös är en utav de värsta egenskaperna man kan ha! det är inte så att jag anstränger mig för att slänga svåra uttryck omkring mig och "briljera" med saker som alla andra redan vet och läsa intellektuella böcker som alla andra redan har läst. nej inte alls. fast det är egentligen ett mycket större problem om det sker så pass naturligt att man inte tänker på det. det är mer på senare tid som jag har börjat fundera på det eftersom min kära syster nämnde att jag kan framstå som pretto ibland. antar att man är blind för det när det gäller en själv och bara tror att man är cool eller något, eller ja inte cool absolut inte cool. komiskt egentligen att man är så besatt av vad andra människor har för uppfattning av en. jag kan t.ex. tycka att det är väldigt intressant när vissa människor har annorlunda kläder, gör något oväntat, bryter mönstret. men jag skulle säkert inte resonera likadant om det var en annan person som gjorde exakt samma sak. antar att det hela tiden gäller att balansera det "jag" som man visar för världen, det är aldrig bra att visa sig för extrem åt något håll. om man är ute efter att tillfredsställa omgivningen menar jag...


gitarren och jag

jag börjar så smått känna att det kanske inte är helt omöjligt att jag någon gång i en avlägsen framtid kommer kunna lära mig någonting som liknar gitarrspelande. :D stora framsteg. visserligen glömde jag min stämapparat hos papi vilket innebär att allt jag spelar låter som ljudreferat från ett kattslagsmål. det bästa av allt? det spelar ingen roll, jag känner mig löjligt entusiastisk och positiv. det är så kul så kul.





AHAHAHA. jag älskar mighty boosh!

gillar den inte

skolan alltså, som börjar imorgon. ger mig en extrem ångest (av flera bajsanledningar). sen är det så mycket som jag behöver veta. har bara två lektioner imorgon plus tiomiljarder håltimmar men det kan mycket väl vara de värsta lektionerna någonsin. och jag vet inte. för mig är det verkligen värre att inte veta. kanske inte så konstigt eftersom jag då inte får en chans att förbereda mig mentalt (eller på riktigt, hah.) den mentala biten är alltid viktigast för mig! jag dör annars.

pete is back!

image15


min man är frisläppt och fit for fight. oh yes!
nu måste jag skaffa biljett till hulsfred, blähä. hands of pete, bitches!! är allt jag har att säga.


RSS 2.0